top of page
  • Roos ten Broecke

De stemmen in je hoofd.

Bijgewerkt op: 20 apr. 2022Innerlijke stemmen, we kennen ze allemaal. En als je, zoals ik, vaak alleen werkt dan leer je ze best goed kennen. Er zijn dagen waarop die stemmen heel erg lief en aanmoedigend voor me zijn. Bij alles wat lukt, juichen ze met me mee. En dan zijn er de dagen waarop ik niks goed lijk te kunnen doen. Waarop de negatieve stemmen om ter luidste om mijn aandacht schreeuwen en iedere hint van falen aangrijpen om me extra streng toe te spreken.


Je daarvan bewust worden, is goud waard. En hoewel ik dat heel waar vind, is de strijd die dan tussen beide partijen kan ontstaan, even verwarrend als wanneer eentje de overhand neemt. Met verlamming tot gevolg. Een gevoel dat ongetwijfeld herkenbaar is en ik in deze illustratie duidelijk weergeef. Als je jezelf hier helemaal in herkend, dan weet je: je bent niet alleen ;-)bottom of page