top of page
20210108-DSCF7901 kopie.jpg

Over Roos, de illustrator

Ik maak educatieve illustraties met een focus op sociale en psychologische thema's. Daarnaast ben ik eigenaar van Studio Roos, een creatief bedrijf in handgeschilderde cadeaus en duurzame papierwaren.

Ik ben een sociaal bewogen mens. Ik studeerde orthopedagogie en agogische wetenschappen en werkte als jeugdwerker, opvoeder en arbeidsbemiddelaar. Ondanks mijn affiniteit met de sociale sector, bleef ik verlangen naar een creatievere insteek en al snel begon ik met illustreren in bijberoep. Na verloop van tijd verlegde ik mijn focus en begon ik voltijds met het maken van handgeschilderd servies en educatieve tekeningen. 

Die sociale component blijft in mijn werk aanwezig en vormt het kernthema van de educatieve illustraties die ik maak. Mijn affiniteit, kennis en ervaring vanuit het werkveld komen handig van pas in mijn communicatie met opdrachtgevers over onderwerpen. En niet in het minst: het houdt mijn kennis- en interessehonger gestild :-).
 

Ik teken hoofdzakelijk digitaal. Het is een veelzijdig medium met heel wat voordelen. De illustraties die ik maak zijn verhelderend, warm en toegankelijk.

 

Het is mijn streven om met mijn illustratie  jouw tekst/onderwerp of concept te verhelderen en toegankelijk te maken voor jouw doelpubliek. Ook, of misschien vooral,  thema's met een emotionele lading of onderwerpen die moeilijk in woorden te vatten zijn. Dit kenmerkt meteen ook mijn illustratiestijl. 

Nieuwsgierig, getriggered of geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem contact met me op, ik denk graag met je mee!

Samenwerkingen

Dr. Marie Louise Luttik - Lector Hanzehogeschool Groningen

Wendy Van Mieghem - Psycholoog, psycholoog en schrijfster. 

Ambulance Centrum Antwerpen

Dr. Erica Witkamp - Verpleegkundige en gezondheidswetenschapper aan Kenniscentrum en Zorginnovaties Rotterdam

Hoppaz kinderopvang

Tablier De Ree

Coaching By Lies - Stress & burnout coach

Bourgondische Zaken

Boeken & magazines

De wijsheid achter emotie en gevoel van Wendy Van Mieghem

Leven met hoogsensitiviteit van Wendy Van Mieghem

Leven met stress & burn-out van Wendy Van Mieghem

Zorg om naasten van Erica Witkamp

Verschillende edities van Bourgondische zaken

bottom of page